De meeste autoverhuurbedrijven voegen de verplichte CDW (Collision Damage Waiver) en TP (Third Party) verzekeringen toe aan de prijs van de autoverhuur.
In het geval dat het huurvoertuig schade oploopt zullen de reparatiekosten van het eigen risico, welke U verplicht bent te betalen, in rekening worden gebracht.

Hoe werkt een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering?

Een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering is een vrijwillige verzekering, deze is voordelig wanneer er een eigen risico vastzit aan de autohuur. Wij verzekeren de verzekeringsnemer, zodat U ook verzekerd bent als U het autoverhuurbedrijf of het model van de auto veranderd.

De aanvullende aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om U het bedrag aan Eigen Risico terug te betalen dat U moet betalen op grond van de voorwaarden van de Huurovereenkomst. De vergoeding van het eigen risico is onderworpen aan de uitzonderingen vermeld in de polisvoorwaarden.

Wat wordt er gedekt?

Belangrijkste kenmerken en voordelen:

  • Eigen Risico van schade of diefstal tot een maximum van €7,100 per jaar
  • Bestuurders tussen de 21 en 85 jaar oud (inclusief)
  • Dekt schade aan de ramen, onderstel, het dak, banden en koplampen, die niet op andere wijze gedekt zijn door schade ontheffingen van autoverhuurbedrijven
  • Schade veroorzaakt door het gebruik van het verkeerde type brandstof: tot €550 per schadegeval en €2,200 per jaar
  • U (de verzekeringsnemer), plus maximaal zeven extra bestuurders vermeld op uw huurovereenkomst.

Wat wordt er niet gedekt?

Deze polis is alleen geldig voor ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk Spanje, Frankrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Zweden en Nederland.

Uitzonderingen van de dekking zijn:

Voor volledige informatie over wat wel en niet gedekt is kunt U de polisvoorwaarden raadplegen.

Onze polis documenten zijn beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Zweeds en Nederlands. U kunt deze raadplegen op de product pagina´s van deze website.

Verzekering afsluiten

Deze polis kunt u afsluiten op ons online verzekeringsplatform www.insurance4carhire.com. De polis kan tot 364 dagen van te voren worden afgesloten, tot het moment net voordat U het huurvoertuig ophaalt.

U kunt ervoor kiezen om ofwel een jaarlijkse polis af te sluiten, dat dekking zal bieden voor meerdere huurmomenten gedurende de gehele periode, of een dagelijkse polis dat een specifieke dekking heeft voor de dagen dat u het afsluit.

Tijdens de offerte en het afsluitingsproces worden U een aantal vragen voorgelegd. Deze zullen onder meer basisinformatie bevatten, zoals:

  1. de details van de hoofdbestuurder in de huurovereenkomst,
  2. de aanvangsdatum en -tijd van de polis,
  3. in geval van dagelijkse dekking, voor hoeveel dagen de dekking gewenst is

Deze informatie zal worden gebruikt om het insurance4carhire polis certificaat op te stellen. Zorgt U ervoor dat de informatie hetzelfde is als de gegevens die vermeld staan in het autohuurcontract.

De aanbieding en prijs van deze polis zijn geldig totdat uw browser sessie verlopen is.

De verzekeringspolis kan betaald worden met een Visa of MasterCard, debit of credit card. De vermelde prijs zal in zijn totaliteit moeten worden betaald. Voordat de betaling wordt gerealiseerd krijgt u een breakdown van de kosten, waaronder de verzekeringspremie, assurantiebelasting, onze administratiekosten en in het geval van een credit card betaling de corresponderende fee.

Wanneer het betalingsproces is voltooid sturen wij U een aankoopbevestiging per email met daarin de polis, Uw certificaat en onze algemene voorwaarden.

Wij adviseren U de documenten te bewaren en Uw polis certificaat geprint of elektronisch mee te nemen bij het ophalen van de huurauto.

Contact

U kunt ons bereiken op elk gewenst moment, onze contactgegevens zijn als volgt:

E-mail: info@insurance4carhire.com
Telefoon: +44 (0) 1242 538 475 (Maandag tm vrijdag, van 09:00 tot 17:00 GMT)

U kunt ons contacteren bij een wijziging van een van de gegevens in Uw polis of wanneer U Uw polis wilt omzetten naar een ander type polis gedurende de contractperiode.

Bedenktijd

Als U alsnog beslist dat U deze verzekering niet wilt, dan kunt U telefonisch contact opnemen met Insurance4carhire via +44 (0) 1242 538 475 of U kunt schrijven naar Insurance4carhire, Ellenborough House, Wellington Street, Cheltenham GL50 1XZ, Verenigd Koninkrijk of via email info@insurance4carhire.com. Als U deze verzekering annuleert binnen 14 dagen na ontvangst van Uw documenten, dan zullen de premie en de Klantenservicetoeslag in het geheel worden gerestitueerd zolang U geen Reis heeft gemaakt en geen schadeclaim heeft ingediend en ook niet van plan bent om een schadeclaim in te dienen.

Kennisgeving van een claim

Een claim indienen is eenvoudig; Het enige wat u hoeft te doen is:

Download het claim formulier, of mail naar excessclaims@insurance4carhire.com of bel +44 (0) 1242 538 475 en een kopie zal worden opgestuurd. Bij voorkeur van communicatie per post:

Insurance4CarHire Claims
The AIG Building
2-8 Altyre Road
Croydon
CR9 2LG
United Kingdom

Dien Uw claimformulier in via excessclaims@insurance4carhire.com inclusief de ondersteunende informatie, dit binnen 31 dagen na het einde van de huurovereenkomst waarin het incident is voorgevallen.

Wij verzorgen de rest, de betaling zal op de door u gekozen bankrekening worden voldaan. Wij streven ernaar om uw geld binnen 15 dagen na ontvangst van uw claim te betalen op uw rekening.

Als er een probleem is of als u een vraag hebt, kunt u bellen met het team voor assistentie op 31 (0)800 0228 318 of mail ons op excessclaims@insurance4carhire.com.

ALGEMENE INFORMATIE

insurance4carhire

Insurance 4 Car Hire is de handelsnaam van Towergate Underwriting Group Limited. Towergate Underwriting Group Limited is in Engeland geregistreerd met company No. 4043759, op het adres; Towergate House, Eclipse Park, Sittingbourne Road, Maidstone, Kent, ME14 3EN, Verenigd Koninkrijk. Towergate Underwriting Group Limited is geautoriseerd en gereguleerd onder de Financial Conduct Authority.

E-mail: info@insurance4carhire.com
Telefoon: +44 (0) 1242 538 475

Towergate UGL is een Engelse broker met de bevoegdheden om zijn producten in Nederland te commercialiseren onder het paspoortnummer 313250.

Deze verzekeringsovereenkomst wordt afgesloten door AIG Europe Limited.

AIG Europe Limited is in Engelanden Wales geregistreerd onder bedrijfsregistratienummer No 01486260. Ons hoofdkantoor is gevestigd op The AIG Building, 58 Fenchurch Street, London, EC3M 4AB, Verenigd Koninkrijk.

AIG Europe Limited is geautoriseerd door de Prudential Regulatory Authority, een controleorgaan van de Bank of England, en gereguleerd door de Financial Conduct Authority en de Prudential Regulatory Authority (met referentienummer FRN 202628).

U kunt het Financial Services Register, waarin alle geautoriseerde financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen, nagaan op www.fca.org.uk/register. Ook kunt U contact opnemen met de Financial Conduct Authority door te bellen naar +44 (0)800 111 67 68 of +44 (0)300 500 80 82.

Naar aanleiding van een uitvoerige marktanalyse hebben wij een product ontworpen ten behoeve van de vergoeding van het Eigen Risico.

Wij begrijpen dat U een verzekering verkiest die aansluit op Uw omstandigheden. Vandaar dat wij U geen aanbeveling doen met betrekking op de vergoeding van het Eigen Risico van huurauto´s, in plaats daarvan hebben wij de informatie samengevat zodat u zelf kunt beslissen of dit voldoet aan al uw eisen. De niveaus van de dekking kunnen in detail worden gevonden in de polis documenten en staan op de productpagina's van deze website.

De versterkte informatie is van algemene aard en wanneer deze in tegenstelling is tot specifieke informatie verstrekt aan de cliënt gedurende de aankoopperiode is de laatste van toepassing.

Dienstverlening en klachten

Dienstverlening

Er wordt alle moeite gedaan om U een dienstverlening van hoog niveau te bieden. Indien U echter een klacht wilt indienen, volgt U dan de hieronder beschreven klachtenprocedure.

Klachten over de polis

Als U een klacht wilt indienen over een aspect van deze verzekering niet zijnde een schadeclaim, neemt U dan contact op met:
De Algemeen Directeur (‘The Managing Director’), Insurance4carhire, Ellenborough House, Wellington Street, Cheltenham, GL50 1XZ, Verenigd Koninkrijk, email: info@insurance4carhire.com, telefoon: +44 (0) 1242 538 475

Klachten over een schadeclaim

Als U een klacht wilt indienen over een zaak gerelateerd aan een schadeclaim, neemt U dan contact op met de Claim Administrator op het volgende adres:

AIG Customer Relations
AIG Europe Limited
The AIG Building
2-8 Altyre Road
Croydon
CR9 2LG
Verenigd Koninkrijk

Bereikbaar van Maandag t/m Vrijdag van 9.15 tot 17.00 (GMT). In het geval dat het gratis Customer Relations telefoonnummer niet bereikbaar is buiten de UK, bel ons dan op +44 (0)20 8649 6666.

Als U een handicap heeft die de communicatie bemoeilijkt, laat dit dan weten aan de Claim Administrator. Zij zullen U graag van dienst zijn.

Wanneer U Uw polis online heeft afgesloten kunt u ook Uw klacht indienen via European Online Dispute Resolution (ODR) platform: http://ec.europa.eu/odr.

Als U ontevreden blijft

Indien U ontevreden blijft, kunt U Uw klacht voorleggen aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Het adres is: Bordewijklaan 38, 2591XR Den Haag, Nederland, telefoon (+31) (0)70 333 8999, http://www.kifid.nl. U kunt op de website een contactformulier invullen.

Deze klachtprocedure laten Uw wettelijke rechten onverlet, en Uw recht om juridische stappen te nemen.

Wet bescherming persoonsgegevens

Wij zullen de door U verstrekte informatie slechts gebruiken voor de administratie van Uw polis en het verwerken van eventuele schadeclaims. Indien het voor deze doeleinden noodzakelijk blijkt, kunnen wij Uw informatie doorgeven aan andere partijen die binnen en buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”) namens Ons optreden.

In het kader van fraudepreventie mag Uw informatie tevens door Ons kenbaar worden gemaakt aan andere verzekeraars, regelgevende instanties en agentschappen betrokken bij fraudepreventie en aan andere partijen voor zover dit door de wet is toegestaan of vereist.

We zullen ervoor zorgen dat de bewaarde informatie accuraat is en slechts gebruikt en bewaard wordt zolang als dat noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor wij uw gegevens hebben verkregen.

Wetten ter bescherming van persoonsgegevens buiten de EER kunnen minder uitgebreid zijn dan die binnen de EER. We zullen ervoor zorgen dat Uw gegevens altijd beschermd worden in overeenstemming met EER normen.

U heeft het recht om toegang te krijgen tot Uw persoonsgegevens die Wij bewaren, en deze te laten wijzigen door een geschreven verzoek te sturen aan. Information Security Officer, Towergate House, Eclipse Park, Sittingbourne Road, Maidstone, Kent, ME14 3EN / Data Protection Officer, AIG Europe Limited, The AIG Building, 58 Fenchurch Street, London EC3M 4AB, Verenigd Koninkrijk, of door een mail te sturen naar syndicatecompliance@amtrustgroup.com.

Hiervoor kan U een vergoeding in rekening gebracht worden.

Telefoongesprekken kunnen opgenomen worden ten behoeve van training- en controledoeleinden.